Nutritivni plan mršavljenja

Nutritivni plan mršavljenja

Nutritivni plan mršavljenja podrazumeva pravilan i izbalansiran način ishrane u cilju zdravog gubitka nagomilanih kilograma.

Svako ko se barem jednom u životu borio sa viškom kilograma, manjim ili većim, svestan je da mršavljenje može biti veoma stresno i naporno bez adekvatne podrške. Pod podrškom mislimo na stručno mišljenje i savete lekara ili nutricioniste. Jedini način da izgubite kilograme, bez zdravstvenih posledica, jeste da to učinite uz njihovu podršku.

Nutritivni plan mršavljenja koji vam nudi centar za gojaznost Struktura učiniće da izgubite nagomilane kilograme bez ikakvih komplikacija, bez poteškoća i sa stručnom, lekarskom i psihološkom podrškom.

Zašto je nutritivni plan mršavljenja bolji od popularnih dijeta?

Popularne, ’’brze’’ dijete nude kratkoročna rešenja za gubitak kilograma. Iako se može dogoditi da zaista i izgubite veliki broj kilograma za kratko vreme, kao što ove dijete i propagiraju, to svakako nije najbolji put ka idealnoj težini. U većini slučajeva, ti kilogrami se vraćaju brzinom svetlosti, čim se vratite na prethodni režim ishrane.

Ono što predstavlja još veći problem kada su popularne dijete u pitanju, a što vam kreatori istih nikada neće reći, jesu posledice po vaše zdravstveno stanje. Najčešće se, kod najrigoroznijih dijeta, zapostavlja unos ugljenih hidrata, jer se oni smatraju krivcem za višak kilograma. Potpuno izbacivanje grupe hrane nikako ne može biti pametno rešenje. Kao posledicu ovo ostavlja vaš organizam bez neophodnih nutrijenata, vitamina i minerala koji su potrebni za njegovo pravilno funkcionisanje.

Nutritivni plan mršavljenja

Nasuprot tome, nutritivni plan mršavljenja centra za gojaznost Struktura, bazira se na pravilnoj i izbalansiranoj ishrani. Dobro izbalansirana ishrana podrazumeva unošenje proteina, ugljenih hidrata i masti – makronutrijenata, kao i vitamina i minerala – mikronutrijenata. Naravno, u adekvatnim procentima na svakodnevnom nivou.

Popularne dijete ne uzimaju u obzir vaše trenutno zdravstveno i psihološko stanje, već se formiraju ’’za sve’’. Ne moramo ni naglašavati kolike posledice ovo može prouzrokovati.

Sa druge strane, nutritivni plan mršavljenja pravi se posebno za vas, u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem, navikama, radnim vremenom i finansijskim mogućnostima.

Šta sve podrazumeva nutritivni plan mršavljenja?

Psihološko i zdravstveno stanje naših pacijenata je prioritet. U skladu sa tim se i izrađuje nutritivni, individualni plan mršavljenja. U toku celog procesa mršavljenja imaćete apsolutnu podršku naših lekara i nutricionista, ali i psihološku podršku stručnjaka.

Plan mršavljenja uključuje, između ostalog, i savete za planiranje i pripremanje obroka. Pripremanje obroka na zdrav način se podrazumeva, a naši savezi u planiranju obroka mogu vam dodatno olakšati ovaj svakodnevni zadatak.

Nutritivni plan za mršavljenje takođe podrazumeva i upotrebu vitamina i suplemenata, što se određuje na osnovu vaše krvne slike i istorije bolesti.

Naši stručnjaci daće vam potrebne savete i kada je u pitanju zdrav izbor hrane u prodavnici ili restoranu, kao i za planiranje i izbor hrane u toku dužeg ili kraćeg putovanja.

Ono što on ne podrazumeva jeste gladovanje, a to je osnov uspešnog programa ishrane i odličnih rezultata!

Pomoći ćemo vam da promenite način na koji gledate na hranu, a zajedno ćemo sagledavati i najpopularnije mitove o hrani i pomodnim dijetama.

Zdravo mršavljenje podrazumeva i adekvatnu fizičku aktivnost

Zdrav način ishrane svakako je prioritet kada je u pitanju gubitak viška kilograma. Međutim, nikako se ne smeju zapostaviti ni drugi aspekti.

Naprimer, uz dovoljan unos tečnosti, mršavljenje će ići mnogo brže, a vi ćete imati više energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Stručnjaci savetuju unos vode u količini od barem dve litre na dan, odnosno osam čaša. Međutim, kada želite da izgubite višak kilograma, možda će vam preporučen unos vode biti veći. Naravno, o svemu ovome pričaćete sa nutricionistom.

Nutritivni plan mršavljenja

Osim unosa tečnosti, fizička aktivnost je takođe neminovnost prilikom gubitka kilograma. Lagana fizička aktivnost u vidu šetnje ili brzog hoda, može umnogome olakšati vaš proces mršavljenja i ubrzati ga.

U odnosu na vaše zdravstveno stanje, nutricionista ili lekar će predložiti vrstu aktivnosti koja bi vam najviše prijala.

Fizička aktivnost poboljšava vaše raspoloženje, daje dodatnu motivaciju da se nastavi sa sprovođenjem plana, ali i ubrzava vaš metabolizam. Zato je i ona neizostavan deo nutritivnog plana mršavljenja.

Za sve dodatne informacije u vezi sa Struktura nutritivnim planom mršavljenja, u svakom trenutku nas možete kontaktirati.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn