Kardiologija

Kardiologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikovanjem i lečenjem oboljenja srca i krvnih sudova.

Naši kardiolozi rade sa pacijentima kojima je potrebno lečenje i praćenje kardiovaskularnih problema kao što su hipertenzija, angina pektoris, srčane aritmije, problemi u funkcionisanju srčanih zalistaka, srčano popuštanje, kontrole posle infarkta srca. Tokom konsultacije obavljaju se pregledi i potrebni specifični testovi poput EKG-a, ultrazvučnog pregleda srca, 24h-Holter monitoringa arterijskog pritiska, 24h-Holter monitoringa srčanog ritma i svih neophodnih laboratorijskih analiza.

U zavisnosti od rezultata pregleda i analiza dobićete predlog odgovarajuće terapije kao i savet u pogledu promene životnih navika, smanjenja stresa, težine i povećanja nivoa fizičke aktivnosti. Takodje, možete dobiti procenu stanja i dalja uputstva u slučaju postojanja potrebe za kateterizacijom srca, implantacijom pejsmejkera ili rađenjem neke od kardiohirurških procedura.

Ukoliko ste neko ko je već imao infarkt srca, ima ugrađene stentove, pejsmejker, bajpaseve ili veštačke srčane zaliske, sigurno već znate koliko je adekvatna kontrola vašeg srčanog stanja bitna za vaše zdravlje. Naši lekari su tu da vam pomognu da maksimalno iskorigujete sve faktore rizika za srčane bolesti i da stanje vašeg srca držite pod kontrolom.

U centru možete dobiti i kardiološku procenu preoperativnog rizika u sklopu preoperativne pripreme iz svih oblasti hirurgije, kao i ginekologije. Takođe ukoliko vam vaš stomatolog traži posebnu kardiološku pripremu za dentalne procedure, pre svega kod pacijenata koji uzimaju oralnu antikoagulantnu terapiju i antitrombocitnu terapiju ili je potrebna antibiotska zaštita zbog bolesti zalistaka, naši kardiolozi će vam pomoći da što bezbednije prođete kroz te procedure.

Želite da se oslobodite viška kilograma i povratite kontrolu nad životom?

Pozovite nas odmah i zakažite svoju konsultaciju sa našim specijalistom!

Pošaljite nam E-mail

Pošaljite nam email i mi ćemo Vam u najkraćem roku odgovoriti na sva Vaša pitanja i zahteve za konsultacijama.