Zakažite konsultacije sa nutricionistom

Nutritivni plan

Svakog dana dolazimo u kontakt sa mnoštvom informacija o zdravoj ishrani, a često su te informacije u suprotnosti sa istraživanjima iz prethodnih godina. Ovo je nekada teško pratiti, pa je zato saradnja sa stručnim licem veoma korisna u Vašem procesu mršavljenja. Stručnjak će Vam pomoći da napravite strategiju za poboljšanje ishrane, a takođe Vam dati korisne savete za pronalaženje hrane koju volite i koja odgovara Vama, Vašem načinu života i podneblju u kom se nalazite.

Struktura nutritivni plan ne podržava koncept gladovanja, niti izbacivanje bilo koje grupe hrane. Nutritivni plan se sastoji od dobro izbalansiranih grupi namirnica koje daju Vašem telu potrebnu energiju i dovoljnu količinu svih neophodnih makro i mikro nutrijenata.

Plan ishrane se izrađuje na individualnoj osnovi, uzimajući u obzir fizičko i psihološko stanje klijenta, kao i njegovo, odnosno njeno radno vreme, navike, želje i mogućnosti.

Nutritivni plan uključuje:​

Program održavanja

Mnogi ljudi se nakon postizanja željene težine suočavaju sa izazovom održavanja iste. Povratak kilograma se ne dešava isključivo zato što promena ponašanja u životnom stilu nije sprovedena u potpunosti, već se mogu javiti i brojni hormonski uticaji.

Naši stručnjaci pomažu klijentima da odaberu raspon težine unutar kojeg mogu realistično da se zadrže a da se maksimalno izbegnu zdravstveni rizici. Program pruža priliku da se kontinuirano prati težina, unos hrane i fizička aktivnost, pomaže klijentu da razume i prati princip balansiranja energije unete hranom i energije potrošene putem fizičkih aktivnosti. Na ovaj način, klijent uz pomoć programa razvija strategije promene načina života tokom dužeg vremenskog perioda, da bi novo ponašanje prešlo u trajnu naviku.

Postoji nekoliko tehnika koje se mogu promeniti kod održavanja telesne težine:

– Rešavanje problema – neophodno je naučiti da se problemi koji prete da podriju uspeh predvide i identifikuju.

– Upravljanje stresom – tehnike za smanjenje stresa su neophodne klijentima koji imaju problem sa emocionalnim prejedanjem. Potrebno je savetovanje sa psihoterapeutom, vežbanje, opuštanje i socijalna podrška.

– Prevencija relapsa – klijenti se nakon gubitka telesne težine ponekad suočavaju sa privremenim gubitkom kontrole i mogućnošću povratka na staro ponašanje. Ovo treba predvideti i preduzeti korake za sprečavanje.

Struktura program održavanja nudi dugoročnu podršku, nudimo pacijentima besplatno merenje na InBody medicinskoj vagi svake dve nedelje nakon postizanja cilja, tj. željene težine.

Želite da se oslobodite viška kilograma i povratite kontrolu nad životom?

Pozovite nas odmah i zakažite svoju konsultaciju sa našim specijalistom!

Pošaljite nam E-mail

Pošaljite nam email i mi ćemo Vam u najkraćem roku odgovoriti na sva Vaša pitanja i zahteve za konsultacijama.